Skip to main content

OpenAI ha fet un pas clau en la seva estratègia d’expansió en adquirir ‘io’, una startup de hardware fundada pel cèlebre dissenyador d’Apple Jony Ive, en un acord valorat en 6.500 milions de dòlars i que es composa íntegrament per accions

Aquesta operació marca la compra més gran en la història de la companyia darrere de ChatGPT i reforça la seva intenció d’entrar amb força en el terreny del hardware de consum impulsat per intel·ligència artificial. La compra no només implica la incorporació d’uns 55 especialistes en hardware, software i manufactura —incloent veterans d’Apple com Scott Cannon, Evans Hankey i Tang Tan—, sinó també una col·laboració estratègica a llarg termini amb LoveFrom, l’estudi de disseny d’Ive. Tot i que LoveFrom mantindrà la seva independència, assumirà el lideratge creatiu de tots els productes d’OpenAI, inclòs el seu software, segons detalla Bloomberg.

Sam Altman, CEO d’OpenAI, va celebrar l’acord amb entusiasme: “Encantat d’associar-me amb en Jony, a parer meu el millor dissenyador del món”, va publicar a X. “Emocionat de provar de crear una nova generació d’ordinadors impulsats per IA”.

Aquesta nova aliança pretén crear un dispositiu totalment innovador

L’enfocament d’Altman i d’Ive apunta a una nova categoria de dispositius que trenquin amb les interfícies tradicionals. En una trucada interna revisada pel The Wall Street Journal, es va revelar que el primer dispositiu en desenvolupament serà de butxaca, conscient del context, sense pantalla i no tindrà forma d’ulleres intel·ligents. “Tal com l’smartphone no va fer desaparèixer el portàtil, no crec que el nostre primer producte faci desaparèixer l’smartphone”, va comentar Altman a Bloomberg. “És un tipus de cosa totalment nova”.

Ive, per la seva banda, ha estat molt crític amb els intents recents de hardware amb IA, com l’Humane Pin i el Rabbit R1, qualificant-los com “productes molt dolents”. Segons ell, ha faltat una veritable innovació conceptual: “Hi ha hagut una absència de noves maneres de pensar expressades en els productes”.

Aquesta nova aliança no només pretén competir amb gegants com Apple, que ha quedat enrere en la cursa per integrar IA en els seus dispositius, sinó també reimaginar com les persones interactuen amb la tecnologia. Altman i Ive han treballat en secret durant dos anys en aquesta visió, i els primers fruits s’esperen el 2026.

“Estic absolutament segur que estem literalment al llindar d’una nova generació de tecnologia que pot ajudar-nos a ser la nostra millor versió”, va afirmar Ive en el vídeo publicat per OpenAI. Per al dissenyador, aquesta etapa representa la culminació de dècades d’experiència: “Tot el que he après en els últims 30 anys m’ha portat a aquest moment”.

Obre un parèntesi en les teves rutines. Subscriu-te a la nostra newsletter i posa’t al dia en tecnologia, IA i mitjans de comunicació.

Gerard Quintana

Periodista. M'encanta el periodisme i la tecnologia.

Leave a Reply